Търсене на имоти

Airbnb се сдоби с приложение за хотелски стаи с отстъпка

Фирмата за краткосрочно отдаване под наем на ваканционни имоти, Airbnb е закупила HotelTonight - приложение за намиране на хотелски стаи с отстъпка. Компанията има амбицията да разшири дейността си и да обхване по-широк спектър от потребители. Придобиването, което Airbnb обяви в началото на този месец, допълва инвентара й като добавя редица обяви от хотели, по-рано третирани като най-големия враг за бизнеса. Опитът да се превърне в широкообхватен сайт за настаняване, превръща компанията в сериозна конкуренция на други големи туристически платформи.
 

През 2017 година HotelTonight е бил оценен на 463 милиона долара, предава thenational.ae и цитира главния изпълнителен директор на Airbnb, Брайън Чески, който е определил сделката като "голяма част от изграждането на платформа за пътуване от край до край". Компанията вече е добавила обиколки с екскурзовод, луксозни домове и ресторантски резервации и възнамерява да добави транспортни услуги. През 2018 г. компанията е увеличила повече от два пъти броя на наличните стаи в хотели, курорти, хостели и др., в резултат на което е отчела три пъти повече резервации в сравнение с 2017 г.

Резервацията в последната минута е често срещано явление и силната страна на HotelTonight. Базираната в Сан Франциско компания премахва непродадените запаси от хотелски стаи и ги предлага на намалени цени за туристи, насочени предимно към бизнес и градски райони. Приложението стартира като услуга за резервация в същия ден, но сега позволява на потребителите да резервират месеци предварително. Листата на HotelTonight включват големи хотелски вериги, като Sheraton и Hyatt, за които Airbnb заяви, че няма място на сайта си. За това, двете платформи ще работят като отделни субекти, а HotelTonight ще запази собственото си приложение и уебсайт. От Airbnb са съобщили още, че с течение на времето ще добавят избрани бутикови хотелски стаи в своето портфолио, но няма да променят стандартите си.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини