Търсене на имоти

Търсенето на офиси тип апартаменти намалява

Kачеството ще е водещ фактор при избора на площи

Търсенето на офиси тип апартаменти намаляваТърсенето на офиси тип апартаменти ще намалее драстично през следващите няколко години.

Това каза Джулиан Едуардс, изпълнителен директор на Tishman International, на годишната конференция за недвижими имоти BalREc.

В България все повече ще се търсят качествените офиси, разположени в оформящите се бизнес зони и бизнес паркове.

Джулиан Едуардс бе сред лекторите на темата „Офисите – как и какво ще избират корпоративните ползватели след рецесията?“.

На въпросите, насочени към устойчивото строителство, Едуардс даде примери от първата сертифицирана по LEED търговска офис сграда в България, част от проекта Sofia Airport Center (SAC).

„Горди сме, че участваме в BalREc, и приемаме за своя отговорност осигуряването на информация за успешните практики на зеленото строителство както в България, така и в Централна и Източна Европа“, подчерта Алън Леви, президент на Tishman International.

 Sofia Airport Center (SAC) е съвместен проект на Tishman International в партньорство с GE Real Estate Central & Eastern Europe.

Потреблението на енергия в Sofia Airport Center е драстично намаленo поради използването на възобновяеми източници на енергия, сред които са естествената дневна светлина при откритите атриуми и двойно остъклените прозорци. Слънчевите жалузи и двойно облицованото слънчево покритие върху фасадите на сградите регулират топлинното въздействие. Системата за контрол, мониторинг и оптимизация на процесите (Building Management System, BMS) следи външната температура и регулира вътрешната среда чрез система за отопление, вентилация и климатизация.

Източник: www.expert.bg


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини