Търсене на имоти

Развиващите се пазари са с най-голям ръст на наеми в света

Развиващите се пазари са с най-голям ръст на наеми в светаРазвиващите се пазари изпреварват най-добрите световни финансови центрове по ръст на наемите през 2013 г., сочи проучване на Knight Frank. Кенийската столица Найроби е с най-висок ръст в наемните цени, които достигат почти 26%. Заслуга за увеличението имат мултинационални компании, които доведоха служители в Найроби. Коректно е да се отбележи, че столицата на Кения все още е далеч зад средните наемни нива на градове като Лондон и Ню Йорк.

Второ място по увеличение на наемите държи Дубай с 13,6%, а след него се нарежда Тел Авив, където е регистриран ръст от 12,1 на сто. Глобалните цени на наемите са нараснали средно с 4,8%. Това е по-бавен растеж, в сравнение с 2012 г., когато увеличението е 5,1 на сто. Въпреки че наемите на първокласни площи в Найроби бележат най-голям ръст, те са със 70% по-ниски, отколкото в Лондон и Ню Йорк.   

Knight Frank прави класация на 17-те градове в света с най-високи наеми. След Найроби, Дубай е Тел Авив, следващите места се заемат от Цюрих, Москва, Гуангджоу, Торонто, Пекин. След тях са Ню Йорк, Женева, Шанхай, Сингапур, Токио, Кейптаун. Последните три позиции са на Виена, Лондон, и Хонконг. В Лондон и Хонконг дори е регистриран спад на наемните цени от 2,3% на годишна база. Виена запазва нивата си без промяна, а Кейп Таун бележи ръст едва от 0,1 на сто.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини