Търсене на имоти

Вижте коя е НАЙ-ЩАСТЛИВАТА държава в света

Финландия има какво да празнува и това не е само фактът, че в небето над нея може да се види великолепното Северно сияние и че домът на Дядо Коледа, Лапландия е на нейна територия. Според регулярния Световен доклад на щастието, това е и най-щастливата страна в света и то за втора поредна година. Проучването е било проведено от организацията Sustainable Development Solutions Network, поръчано от Организацията на обединените нации /ООН/ и класира страните по шест ключови показатели, които подкрепят благосъстоянието: доходи, свобода, доверие, продължителност на живота, социална подкрепа и щедрост.
 

Резултатите обаче не се отнасят само за местните жители, а и за имигрантите, които живеят в тях. „Чуждестранните граждани на Финландия плащат високи данъци за мрежата за социална сигурност, вярват в правителството, живеят в свобода и са щедри един към друг. Това е мястото, където хората искат да живеят“, се казва в доклада, цитиран от edition.cnn.com. Следващите девет държави, в които хората са най-щастливи са Дания, Норвегия, Исландия, Холандия, Швейцария, Швеция, Нова Зеландия, Канада и Австрия.

Нито една държава от другите „световни супер сили“ не е успяла да се класира в Топ 10 на класацията. Обединеното кралство остава на 15-то място, Германия на 17-то, Япония на 58-мо място, Русия на 68-мо и Китай на 93-то място. Проучването, проведено сред 156 страни по света показва, че най-нещастни са хората в Южен Судан, следвани от населението на Централноафриканската република (155 място), Афганистан (154 място), Танзания (153 място) и Руанда (152 място). Подхранвано от нарастването на населението, общото световно щастие е спаднало през последните няколко години, обобщава анализът. Като цяло, нарастват негативните емоции, които също се измерват от експертите и включват тревога, тъга и гняв.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини